Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Speeldag 1: Poperinge Empty Re: Speeldag 1: Poperinge

Bericht van coghemaster ma sep 01, 2008 10:01 pm

Jaa het eerste verslag is een feit!!!

KSV Pittem VS KFC Poperinge

Geen verrassingen aan de aftrap alhoewel klaas coghe niet geslecteerd was, hij had nochtans gedoseerd tegen Olympic Koolskamp want hij scoorde ditmaal slechts 1 keer = mag zich hierbij ook mede topschutter noemen van ksv Pittem samen met grote namen als : Desoppere Dries, Peter Santens en Steve vanpoucke.

De sfeer was net zoals de start van de wedstrijd behoorlijk rustig.

Het eerst doelgevaar van de partij was voor Poperinge, David moest de knal op doel in 2 tijden pakken.
Hierdoor werden de Pittemboys wakker wat in de 20ste minuut voor een goede doorbraak van Jelle zorgde, hij werd randje buitenspel de diepte ingestuurd, hij was katterap, maar helaas was zijn aflegger naar Peter Santens van een iets mindere kwaliteit. Doch was dit een goeie actie van Jelle.

3 minuten later was Poperinge daar alweer, opnieuw had wonderkeeper David een knappe save in huis om de pittemse meubelen te redden.
Dit was het moment voor de red army om de kabouter (dwerg) van Poperinge eventjes uit te dagen. Dit resulteerde direct in doelpunt voor kampioenenploeg pittem, 24ste minuut: Dieter claeys met een harde voorzet over de grond en Peter Santens tikte binnen!!! De eerst goal van pittem in 2de was een feit!!

Duidelijk konden de poperingnaren daar niet mee lachen want in de 28ste minuut kreeg een speler van poperinge een terechte gele kaart: zo verdiende de arbiter zijn wiel van zijn auto terug nadat hij eerder al een lichte blunder maakte.

Pittem was de betere ploeg maar toch werd een corner van poperinge in de 36ste minuut net over gekopt.
37ste minuut: Daar is poperinge opnieuw maar hun kanon is duidelijk nog niet scherp gesteld , wat een uiterst slecht schot was dit!! Waarschijnlijk een trap van de “dwerg” die door zijn geringe gestalte tussen al de spelers het doel niet kan zien staan. ( een lichte blijk van compassie hier , wat normaal is als je als kabouterke teegn de bijna dubbele meter Jurgen Denoo staat)

Pittem controleert de wedstrijd rustig tot het einde van de eerste helft, een poperingnaar kreeg na een wanhoopspoging nog een gele kaart aangesmeerd.

Rust: Een verdiende voorsprong voor de pittemboys!

2de helft: De 2de helft start niet zo goed want Frenchy krijgt een gele kaart.
Er was duidelijk druk van Poperinge in de begin fase van de 2de helft.
Op het uur had David een zeer knappe redding nodig om de pittemse voorsprong te behouden. Eventjes paniek bij pittem, de red army bibberde mee.
In de 65ste minuut miste Peter Santens van dichtbij, dit was de kans om de voorsprong te verdubbelle. Man dit was nipt!
Peter Santens maakte zijn misser van daarnet ruimschoots goed door na een mooie actie een schitterende pas te geven naar kapitein Steve Vanpoucke die de rustig en zoals altijd beheerst de bal binnentikte. 2-0!!!!!!!!!!
Wedstrijd gespeeld dus. De red army bleef opvallend kalm (misschien omdat sfeermaker coghe het te druk had om zijn notities bij te houden)

Verder viel er niet zoveel meer te beleven want Pittem was gewoonweg superieur en staat direct waar het thuishoort: Bovenaan het klassement.

Al bij al een gemakkelijk partij zowel voor Pittem als voor de red army.
Doordat er slechts 4 schele en een paardekop mee waren gereisd van uit Poperinge konden er ook geen relletjes zijn.